ga naar de home page

Het gaat hier om een open wedstrijd  Service Pistool.   

Voor de eerste serie zijn de kosten 7,50 euro   elke volgende serie is 5 euro.

Je mag zo vaak schieten als dat mogelijk is.  Schrijf je in via baanplanner, dan staan meteen je vervolgseries genoteerd.  Als er op de dag zelf nog ruimte is, dan kun je extra series boeken.

De  serie met de hoogste score telt

Voor het soort wapen, zie de reglementen .  In het kort betekent het dat het gaat om een pistool of revolver waarvan de trekkerdruk minstens 1360 gram bij GKP en 1000 gram bij KKP is. De looplengte maximaal 6 inch ( dat is 152,4 mm ).  Geen verstelbare handgrepen of andere technische extra's.

Dus ook alleen een open vizier.  Zaken als toverlantaarns en Henk Wijngaard ( vlam in de pijp ) uitlaten zijn niet toegestaan.

En niet onbelangrijk, je magazijn voor je pistool, of de trommel van je revolver moet minimaal 6 patronen kunnen bevatten. overigens meer mogen er ook niet in.

Lees de rest bij reglementen.

 

Service pistol is een oude Engelse discipline  en werd van oorsprong alleen met groot kaliber pistolen en revolvers geschoten die ergens op de wereld ooit dienst hadden gedaan bij een overheid. Of met modellen die nog steeds dienst doen bij een overheid. Vandaar ook de naam Service.   Sinds 2014 is mede door de inspanning van een bescheiden bestuurslid van onze vereniging  de discipline Service Pistol ook erkend door de KNSA.  Vanaf dat moment is er een mogelijkheid om dit leuke spelletje ook te beoefenen met een KKP. Een mooie optie voor de beginnende schutter.  Maar niet volgens de traditie van Service Pistol.